Arhiva vijesti

Traži

Besplatna radionica za studente: Priprema za zapošljavanje - metode i tehnike aktivnog traženja posla

Pozivamo vas na radionicu Priprema za zapošljavanje – metode i tehnike aktivnog traženja posla, koja će se, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, održati na Filozofskome fakultetu u Rijeci u četvrtak 26. siječnja 2023. od 13:00 do 14:00 sati u prostoriji F - 230 na 2. katu.

Srijeda, 25.01.2023.detaljnije

EGEA Euromed Regional Congress 2023: Managing Tourism & Heritage

Projekt EGEA-e Zagreb koji će se održati na Murteru od 9. do 13. svibnja 2023. godine. Kongres je prvenstveno namijenjen studentima geografije iz Hrvatske i ostalih zemalja Europe koji će kroz pet dana održavanja kongresa učiti, istraživati i raspravljati o upravljanju turizmom i baštinom kako bi se što bolje mogli vrednovati u budućnosti.

Ponedjeljak, 23.01.2023.detaljnije

Učeći o DNK osnovnoškolci u udruzi Bioteka postali vješti forenzičari

Sa škarama u rukama i papirićima koji predstavljaju molekule DNK, osnovnoškolci jednostavno mogu svladati osnove molekularne biologije. Potvrdila je to radionica održana u udruzi Bioteka koja je na nekoliko sati pretvorena u mali forenzični laboratorij.

Petak, 30.12.2022.detaljnije

Uvođenje eura u Hrvatskoj - dodatan poticaj mladima na financijsko opismenjivanje

Zamjena hrvatske kune eurom djeci i mladima može biti dodatan poticaj da osvijeste svoj odnos prema novcu i nauče njime bolje upravljati. U sklopu projekta Građani za 5!, financiranog iz Fonda za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova, izrađen je niz materijala koji djeci i mladima, ali i njihovim nastavnicima u tome može biti od velike pomoći.

Četvrtak, 29.12.2022.detaljnije

Božićno drvce pod povećalom

Bor je rijetko kada božićno drvce, iglice su zapravo listovi prilagođeni boljem skladištenju vlage, a smola je dragocjen proizvod crnogorice koji se, među ostalim, koristi pri izradi parfema. Neke su to od zanimljivih činjenica koje su osnovnoškolci, polaznici besplatnih STEM radionica u udruzi za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka, doznali tijekom radionice o crnogorici.

Četvrtak, 22.12.2022.detaljnije