Arhiva vijesti

Traži

Učeći o DNK osnovnoškolci u udruzi Bioteka postali vješti forenzičari

Sa škarama u rukama i papirićima koji predstavljaju molekule DNK, osnovnoškolci jednostavno mogu svladati osnove molekularne biologije. Potvrdila je to radionica održana u udruzi Bioteka koja je na nekoliko sati pretvorena u mali forenzični laboratorij.

Petak, 30.12.2022.detaljnije

Uvođenje eura u Hrvatskoj - dodatan poticaj mladima na financijsko opismenjivanje

Zamjena hrvatske kune eurom djeci i mladima može biti dodatan poticaj da osvijeste svoj odnos prema novcu i nauče njime bolje upravljati. U sklopu projekta Građani za 5!, financiranog iz Fonda za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova, izrađen je niz materijala koji djeci i mladima, ali i njihovim nastavnicima u tome može biti od velike pomoći.

Četvrtak, 29.12.2022.detaljnije

Božićno drvce pod povećalom

Bor je rijetko kada božićno drvce, iglice su zapravo listovi prilagođeni boljem skladištenju vlage, a smola je dragocjen proizvod crnogorice koji se, među ostalim, koristi pri izradi parfema. Neke su to od zanimljivih činjenica koje su osnovnoškolci, polaznici besplatnih STEM radionica u udruzi za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka, doznali tijekom radionice o crnogorici.

Četvrtak, 22.12.2022.detaljnije

Debatiranje mladima pomaže u razvoju građanskih kompetencija

Kritičko mišljenje, argumentiranje i komunikacijske vještine važni su elementi građanske pismenosti, a uspješno se razvijaju kroz radionice debate. Osnove debate učili su mladi iz Siska, Požege i Slavonskog Broda u sklopu projekta Građani za 5!, financiranog iz Fonda za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Srijeda, 21.12.2022.detaljnije

Postanite certificirani Lean Manager uz Culmeninu Lean Akademiju!

Prijavite se na webinar o Lean Akademiji!

Srijeda, 14.12.2022.detaljnije