Arhiva vijesti

Traži

Novi svjetski uspjeh briljantnog devetogodišnjaka: Petar Andačić u Madridu obranio naslov svjetskog šampiona u Alohi

Devetogodišnji Petar Andačić iz Zagreba ponovo je ovjenčan titulom šampiona na svjetskom natjecanju u mentalnoj aritmetici ALOHA.

Srijeda, 24.07.2024.detaljnije

Budući prvašići trebaju ovladati svojim mislima, osjećajima i ponašanjem

Prije sjedanja u školske klupe djeca trebaju ovladati nizom vještina – od jezičnih preko matematičkih i digitalnih do kompetencija kako učiti. Posljednjih godina sve se veća pozornost u odgoju i obrazovanju vrtićanaca, a posebno predškolaca pridaje razvoju njihovih osobnih i socijalnih kompetencija. Kako bi predškolci ovladali tim kompetencijama, u zagrebačkom Dječjem vrtiću Čigra uključeni su u program mindfulnessa.

Utorak, 21.05.2024.detaljnije

Predškolci na zdravom doručku u restoranu Zinfandel's uz pomno osmišljena jela i malu školu bontona

Zagrebački hotel Esplanade, Dječji vrtić Čigra, gastronomsko udruženje Chaîne des Rôtisseurs i izdavačka kuća Profil Klett na zdravom doručku s predškolcima najavili zajednički projekt Biti Green je IN.

Ponedjeljak, 25.03.2024.detaljnije

Pandemija bolesti COVID-19 ostavila posljedice na kognitivnom razvoju djece

Stručnjaci koji se bave odgojem i obrazovanjem djece, kod djece rođene u pandemiji bolesti COVID-19 opažaju lošije rezultate na testovima njihova kognitivnog razvoja od djece rođene prije pandemije. Među glavnim su razlozima za to ograničena stimulacija kod kuće te manja interakcija djece s vanjskim svijetom.

Ponedjeljak, 26.02.2024.detaljnije

Poteškoće s koncentracijom ugrožavaju školski uspjeh djece

Sve je više djece kojoj je teško usredotočiti se na školske zadatke i posvetiti im potrebnu pozornost. Činjenica je to koja zabrinjava učitelje te druge stručnjake koji se bave razvojem i zdravljem djece. Poteškoće s koncentracijom djeci ugrožavaju školski uspjeh, a mogu se negativno odraziti i na nastavak njihova školovanja te karijere. Jedan od uzroka tih poteškoća je preopterećenost djece digitalnom tehnologijom.

Srijeda, 07.02.2024.detaljnije