Arhiva vijesti

Traži

Najteži jezici svijeta: Pogledajte gdje se na ovoj listi našao hrvatski

Iako ne postoji jednoglasan odgovor na pitanje koji su jezici najlakši ili najteži, jedan od često citiranih izvora je Foreign service intitute (FSI) sustav koji rangira jezike prema tome koliko dugo je govornicima engleskog obično potrebno da nauče određeni jezik.

Srijeda, 20.07.2022.detaljnije

Održan osmi Lean Spring Summit u Opatiji

U Opatiji je uspješno održana 8. Lean Spring Summit konferencija. Organizator je consulting tvrtka Culmena, a tema ovogodišnje konferencije bila je Industry 4 Environment: The new era of workplace. Okupila je velik broj sudionika zainteresiranih za teme kao što su Industrija 4.0, Pametne tvornice, Lean transformacija, Zeleno poslovanje i ostale.

Ponedjeljak, 13.06.2022.detaljnije

Nova pobjeda briljantnog mladog matematičara Patrika Čudića

Patrik Čudić iz Zagreba četvrti je put postao prvak Hrvatske u mentalnoj aritmetici ALOHA.

Utorak, 07.06.2022.detaljnije

Legendarni Zlatko Šešelj u Zagrebu konačno pokreće i osnovnu školu: ‘Odgajat ćemo ljude koji se usuđuju postavljati pitanja’

'Roditeljska funkcija je prije svega u potpori. Da otvore čitav niz vrijednosti svog djeteta, da pronađu u čemu je ono dobro i to potiču, a ne da se bave školskim poslom. Čime ćemo se onda mi baviti?', osvrće se Šešelj na pogrešno ustaljene obrasce - zove ih pobrkanim lončićima - da roditelji s djecom doma odrađuju školski posao

Petak, 03.06.2022.detaljnije

PhishAR i Delta Reality organiziraju besplatnu AR/VR development edukaciju

Metaverse svjetove možda je još teško zamisliti, ali najveće tehnološke kompanije svijeta već neumorno rade da zamisli postanu stvarnost, čime i cijela industrija dobiva novi zamah. Međutim, stručnjaka za AR/VR development nedostaje, a kako bi to promijenile dvije uspješne tvrtke hrvatskih osnivača pokreću besplatne radionice.

Srijeda, 01.06.2022.detaljnije