Arhiva vijesti

Traži

Poduzetnička sveučilišta i veleučilišta budući su temelj gospodarstva baziranog na znanju

Panel rasprava „Uloga istraživački orijentiranog obrazovanja i studentskog poduzetništva u visokom obrazovanju“ održala se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u organizaciji Hrvatske akademske zajednice i HUP-Udruge poslodavaca u obrazovanju u srijedu, 22. siječnja.

Srijeda, 22.01.2020.detaljnije

Stižu promjene kod polaganja vozačkog ispita, dvije su velike novosti

Mijenja se Pravilnik o načinu obavljanja i organiziranja vozačkih ispita, tako da buduće polaznike autoškola čekaju velike novosti u načinu polaganja vozačkog ispita.

Petak, 10.01.2020.detaljnije

Interni treneri imaju sve više posla

U Zagrebu predstavljena knjiga Škola trenera autorice Tihane Dragičević, namijenjena svima koji drugima trebaju prenositi znanje, vještine i motivaciju. Suvremeni profesori u svoj rad uključuju trenerske metode.

Petak, 22.11.2019.detaljnije

Hrvati u svjetskom vrhu po znanju engleskog

Iako Hrvatska često ne stoji baš najbolje u raznim usporedbama s ostalim zemljama, naročito europskim, na jednoj rang listi smo završili jako visoko.

Ponedjeljak, 11.11.2019.detaljnije

Besplatne radionice za poduzetnike: Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja

Prva generacija hrvatskih poduzetnika, osnivača i vlasnika poduzeća pokrenutih devedesetih godina prošlog stoljeća, približava se umirovljenju. Gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života, tj. u godinama kada se trebaju upitati na koga i na koji način prenijeti poslovanje svojeg poduzeća.

Srijeda, 30.10.2019.detaljnije