Kontakt podaci

Hrvatska zajednica tehničke kulture

Hrvatska zajednica tehničke kulture
Dalmatinska 12
10000 Zagreb

Tel: 01/4848-633
Fax: 01/4848-758

E-mail: [email protected]
Web: www.hztk.hr

O ustanovi

Tablični kalkulator

Mjesto održavanja:

Zagreb

Europsku računalnu diplomu (ECDL) sačinjava set od sedam modula (ispitnih cjelina) koji obuhvaćaju najčešće korištene programe u svakodnevnom radu na računalu.

European Computer Driving Licence (ECDL) odnosno Europska računalna diploma je međunarodno priznata računalna kvalifikacija i predstavlja standard za provjeru i dokazivanje osposobljenosti za rad na osobnom računalu.

Kome je namijenjen ECDL?

Svakome tko već rabi ili će rabiti kompjuter na poslu i u svakodnevnom životu! Ukratko ECDL je namijenjen svima bez obzira na spol, dob, nacionalnost, obrazovanje uključujući i osobe s posebnim potrebama (slijepe, gluhe, osobe s invaliditetom i sl.)

Verifikacija digitalne pismenosti putem ECDLa posebno se preporučuje:

  • Zaposlenicima svih profesija, na svim razinama hijerarhijske ljestvice
  • Nezaposlenima koji žele upotpuniti svoje znanje i olakšati traženje posla
  • Učenicima i studentima koji započinju graditi svoju profesionalnu karijeru

Ciljevi modula

Modul 4 Tablični kalkulatori, traži od kandidata razumijevanje osnova tabličnih kalkulatora i sposobnost korištenja aplikacija za tablične kalkulacije na računalu. Treba izraditi zadatke povezane sa kreiranjem, formatiranjem, izmjenom i korištenjem radnih listova i radnih knjiga ograničenog opsega, te njihovom distribucijom, te primijeniti standardne matematičke i logičke formule korištenjem osnovnih formula i funkcija. Kandidat treba demonstrirati kompetentnost u kreiranju i oblikovanju dijagrama i grafikona.

Nastavni program za Modul 4 je osnova za praktičan test

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...

Tagovi:ECDL