Kontakt podaci

Hrvatska zajednica tehničke kulture

Hrvatska zajednica tehničke kulture
Dalmatinska 12
10000 Zagreb

Tel: 01/4848-633
Fax: 01/4848-758

E-mail: [email protected]
Web: www.hztk.hr

O ustanovi

Prezentacije

Mjesto održavanja:

Zagreb

Europsku računalnu diplomu (ECDL) sačinjava set od sedam modula (ispitnih cjelina) koji obuhvaćaju najčešće korištene programe u svakodnevnom radu na računalu.

European Computer Driving Licence (ECDL) odnosno Europska računalna diploma je međunarodno priznata računalna kvalifikacija i predstavlja standard za provjeru i dokazivanje osposobljenosti za rad na osobnom računalu.

Kome je namijenjen ECDL?

Svakome tko već rabi ili će rabiti kompjuter na poslu i u svakodnevnom životu! Ukratko ECDL je namijenjen svima bez obzira na spol, dob, nacionalnost, obrazovanje uključujući i osobe s posebnim potrebama (slijepe, gluhe, osobe s invaliditetom i sl.)

Verifikacija digitalne pismenosti putem ECDLa posebno se preporučuje:

  • Zaposlenicima svih profesija, na svim razinama hijerarhijske ljestvice
  • Nezaposlenima koji žele upotpuniti svoje znanje i olakšati traženje posla
  • Učenicima i studentima koji započinju graditi svoju profesionalnu karijeru

Ciljevi modula

Modul 6 Prezentacije, Od kandidata se traži sposobnost korištenja prezentacijskih alata na računalu, odnosno osnovnih operacija kao što su kreiranje, formatiranje, izmjena i priprema prezentacije koristeći različite postavke dijapozitiva za prikaz i distribuciju. Treba znati umnožavati i premještati tekst, slike, crteže i grafikone unutar prezentacije i između različitih prezentacija, kao i pokazati sposobnost korištenja osnovnih operacija sa slikama, grafikonima i nacrtanim objektima, te različite prezentacijske efekte.

Nastavni program za Modul 6 je osnova za praktičan test

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...

Tagovi:ECDL