Kontakt podaci

Hrvatska zajednica tehničke kulture

Hrvatska zajednica tehničke kulture
Dalmatinska 12
10000 Zagreb

Tel: 01/4848-633
Fax: 01/4848-758

E-mail: [email protected]
Web: www.hztk.hr

O ustanovi

Osnove informacijske tehnologije

Mjesto održavanja:

Zagreb

Europsku računalnu diplomu (ECDL) sačinjava set od sedam modula (ispitnih cjelina) koji obuhvaćaju najčešće korištene programe u svakodnevnom radu na računalu.

European Computer Driving Licence (ECDL) odnosno Europska računalna diploma je međunarodno priznata računalna kvalifikacija i predstavlja standard za provjeru i dokazivanje osposobljenosti za rad na osobnom računalu.

Kome je namijenjen ECDL?

Svakome tko već rabi ili će rabiti kompjuter na poslu i u svakodnevnom životu! Ukratko ECDL je namijenjen svima bez obzira na spol, dob, nacionalnost, obrazovanje uključujući i osobe s posebnim potrebama (slijepe, gluhe, osobe s invaliditetom i sl.)

Verifikacija digitalne pismenosti putem ECDLa posebno se preporučuje:

  • Zaposlenicima svih profesija, na svim razinama hijerarhijske ljestvice
  • Nezaposlenima koji žele upotpuniti svoje znanje i olakšati traženje posla
  • Učenicima i studentima koji započinju graditi svoju profesionalnu karijeru

Ciljevi modula

Od kandidata se zahtjeva poznavanje osnovnih pojmova Informacijske tehnologije kao što su: sastavni dijelovi osobnih računala, hardver i softvera, te razumijevanje nekih pojmova: pohrana i čuvanje podataka. Traži se razumijevanje korištenja informatičkih mreža u računalstvu te značaj upotrebe računalnih aplikacija u svakodnevnom životu. Potrebno je imati osnovna znanja o problemima koje mogu imati korisnici, sa zdravstvenog i sigurnosnog aspekta, te ona koji se odnose na okoliš, a povezani su sa korištenjem računala. Kandidat mora biti informiran o zaštiti podataka od neovlaštenog korištenja, te o postojanju zakonske regulative na tom području.

Nastavni program za Modul 1 je osnova za teoretski test.

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...

Tagovi:ECDL