Kontakt podaci

Hrvatska zajednica tehničke kulture

Hrvatska zajednica tehničke kulture
Dalmatinska 12
10000 Zagreb

Tel: 01/4848-633
Fax: 01/4848-758

E-mail: [email protected]
Web: www.hztk.hr

O ustanovi

Korištenje računala i upravljanje datotekama

Mjesto održavanja:

Zagreb

Europsku računalnu diplomu (ECDL) sačinjava set od sedam modula (ispitnih cjelina) koji obuhvaćaju najčešće korištene programe u svakodnevnom radu na računalu.

European Computer Driving Licence (ECDL) odnosno Europska računalna diploma je međunarodno priznata računalna kvalifikacija i predstavlja standard za provjeru i dokazivanje osposobljenosti za rad na osobnom računalu.

Kome je namijenjen ECDL?

Svakome tko već rabi ili će rabiti kompjuter na poslu i u svakodnevnom životu! Ukratko ECDL je namijenjen svima bez obzira na spol, dob, nacionalnost, obrazovanje uključujući i osobe s posebnim potrebama (slijepe, gluhe, osobe s invaliditetom i sl.)

Verifikacija digitalne pismenosti putem ECDLa posebno se preporučuje:

  • Zaposlenicima svih profesija, na svim razinama hijerarhijske ljestvice
  • Nezaposlenima koji žele upotpuniti svoje znanje i olakšati traženje posla
  • Učenicima i studentima koji započinju graditi svoju profesionalnu karijeru

Ciljevi modula

Korištenje računala i upravljanje datotekama, traži od kandidata znanje i kompetenciju u korištenju osnovnih funkcija osobnog računala i njegovog operativnog sustava, prilagođavanje osnovnih postavki na računalu, poznavanje help funkcije, te kako prekinuti rad aplikacije ako dođe do zastoja u radu računala. Treba znati djelovati unutar radne površine (desktop) te raditi s ikonama i prozorima, upravljati i organizirati datoteke i direktorije, te kopirati, premještati i brisati, komprimirati i dekomprimirati datoteke i direktorije. Treba biti upoznat što je kompjuterski virus, te koristiti antivirusni softver, te znati koristiti jednostavne alate za uređivanje teksta i ispisa koji su dostupni unutar operativnog sustava.

Nastavni program za Modul 2 je osnova za praktičan test

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...

Tagovi:ECDL