Kontakt podaci

Hrvatska zajednica tehničke kulture

Hrvatska zajednica tehničke kulture
Dalmatinska 12
10000 Zagreb

Tel: 01/4848-633
Fax: 01/4848-758

E-mail: [email protected]
Web: www.hztk.hr

O ustanovi

Informacije i komunikacija

Mjesto održavanja:

Zagreb

Europsku računalnu diplomu (ECDL) sačinjava set od sedam modula (ispitnih cjelina) koji obuhvaćaju najčešće korištene programe u svakodnevnom radu na računalu.

European Computer Driving Licence (ECDL) odnosno Europska računalna diploma je međunarodno priznata računalna kvalifikacija i predstavlja standard za provjeru i dokazivanje osposobljenosti za rad na osobnom računalu.

Kome je namijenjen ECDL?

Svakome tko već rabi ili će rabiti kompjuter na poslu i u svakodnevnom životu! Ukratko ECDL je namijenjen svima bez obzira na spol, dob, nacionalnost, obrazovanje uključujući i osobe s posebnim potrebama (slijepe, gluhe, osobe s invaliditetom i sl.)

Verifikacija digitalne pismenosti putem ECDLa posebno se preporučuje:

  • Zaposlenicima svih profesija, na svim razinama hijerarhijske ljestvice
  • Nezaposlenima koji žele upotpuniti svoje znanje i olakšati traženje posla
  • Učenicima i studentima koji započinju graditi svoju profesionalnu karijeru

Ciljevi modula

Modul 7 Informacije i komunikacija, je podijeljen u dva dijela. Prvi dio, Informacije, traži od kandidata razumijevanje nekih od pojmova i izraza vezanih uz korištenje Interneta, te razumijevanje sigurnosnih aspekata. Potrebno je izvršiti osnovna pretraživanja Interneta koristeći preglednik i dostupne alate za pretraživanje, te zabilježiti rezultate pretraživanja (Web mjesta), i ispisati Internet stranice i izvještaje pretraživanja. Kandidat se treba znati kretati unutar Web obrasca, te ga znati popuniti.

U drugom dijelu, Komunikacije, traži se razumijevanje nekih pojmova elektroničke pošte (e-mail), sa razumijevanjem sigurnosnih aspekata njenog korištenja. Treba dokazati sposobnost korištenja softvera za elektroničku poštu za slanje i primanje poruka i dodavanja datoteka porukama, i organizirati i upravljati mapama (direktorijima) sa porukama unutar softvera za elektroničku poštu.

Nastavni program za Modul 7 je osnova za praktičan test

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...

Tagovi:ECDL