Cambridge sveučilište traži "doktora čokolade".

Znanstvenici i ljubitelji čokolade dobili su priliku zadovoljiti svoju ljubav prema slatkome tako da postanu doktor čokolade na Cambridgeu.

doktor cokolade

Odjel za kemijsko inženjerstvo i biotehnologiju traži istraživača za doktorat o čokoladi.

Glavni zadatak je pronači način kako da se zaustavi topljenje čokolade u toplijim klimama proučavajući osnove toplinske stabilnosti čokolade.

Kandidati koje žele pročavati čokoladu mogu se prijaviti do 29 kolovoza na linku.

Budući doktor čokolade morati će istražiti čimbenike koji omogućuju čokoladi, koja ima točku taljenja blisku onome u ljudskom tijelu, da ostane čvrsta i zadrži kvalitete koje traže potrošači kada se prodaje u mjestima toplije klime.

Istraživanje je "uglavnom eksperimentalno", ali će zahtjevati dobre matematičke vještine, kažu na sveučilištu.

Vijest je prenesena sa portala BBC news.