Zagrebačka škola ekonomije i managementa - ZŠEM

Zagrebačka škola ekonomije i managementa privatna je poslovna škola koja studentima prenosi vrijednosti, znanje i vještine potrebne za uspjeh u globaliziranom poslovnom svijetu izloženom stalnim tehnološkim i tržišnim promjenama te obrazuje buduće hrvatske poslovne lidere, ekonomske stručnjake i inovativne poduzetnike.

The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) okuplja najbolje poslovne škole širom svijeta te svega 5% škola ima ovu prestižnu akreditaciju. U srpnju 2013. godine Zagrebačka škola ekonomije i managementa dobila je AACSB akreditaciju te time postala jedina akreditirana poslovna škola u Hrvatskoj. Sama akreditacija predstavlja potvrdu pozicije ZŠEM-a kao vodeće poslovne škole u Hrvatskoj. AACSB, osnovan 1916. godine, je najstarija međunarodna institucija čija je misija unapređenje kvalitete poslovnog obrazovanja kroz usklađivanje standarda kvalitete koje vodi akreditaciji, kroz odgovoran i promišljen leadership i kroz ponudu usluga koje čine dodanu vrijednost. Za korisnu usporedbu valja spomenuti kako se u zajednici akreditiranih škola nalaze renomirana sveučilišta diljem svijeta, primjerice Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga, čije je standarde sada dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

Dobivanje akreditacije rezultat je temeljitog rada, unapređenja studijskih programa i usluga koje pružamo svojim studentima. Studentima AACSB akreditacija garantira prepoznatljivost diplome širom svijeta i otvaranje brojnih vrata prilikom nastavka obrazovanja i zapošljavanja. Uz to, ZŠEM je već osam godina za redom najbolja poslovna škola u Hrvatskoj prema rangiranju francuskog Eduniversala.

Kao jedina poslovna škola u Hrvatskoj s Career centrom, uredom zaduženim za pomaganje prilikom pronalaska zaposlenja, aktivno pomažemo našim studentima kako bi se pripremili za tržište rada. ZŠEM je jedina poslovna škola u regiji koja ima uspostavljenu suradnju sa 120 poslovnih škola i ekonomskih fakulteta diljem svijeta. Svake godine čak 17% ZŠEM-ovih studenata se uputi na studentsku razmjenu u inozemstvo na neka od najboljih svjetskih poslovnih škola, pri čemu ne plaćaju dodatnu školarinu. Neki nastavljaju školovanje u inozemstvu ili pak na našim diplomskim studijima, MBA smjerovima koje je Eduniversal svrstao u prvih sto i prvih dvjesto najboljih na svijetu. Naši profesori su priznati i poznati hrvatski poslovni i ekonomski stručnjaci. Mnogi od njih su obrazovani u inozemstvu. Povoljan omjer student-profesor omogućuje osobniji pristup obrazovanju svakog studenta.

Studenti ZŠEM-a aktivni su i u međunarodnoj studentskoj razmjeni te imaju priliku studirati na jednom od 120 sveučilišta u svijetu s kojima ZŠEM ima sklopljen ugovor o međunarodnoj suradnji. ZŠEM ima Erasmus povelju Europske unije koja financijski pomaže studentima prilikom odlaska na međunarodnu razmjenu. Svake godine u međunarodnoj studentskoj razmjeni sudjeluje 200-tinjak studenata ZŠEM-a.

Bez obzira na sve prednosti koje ZŠEM pruža svojim studentima njihova uspješnost mjeri se nastavkom njihove karijere nakon što diplomiraju. Prateći uspjeh svojih alumni može se reći da je ZŠEM odlično predstavljen u akademskoj, ali i u poslovnoj zajednici. O uspješnosti zapošljavanja ZŠEM-ovih studenata govori statistika koja pokazuje da svega 94% studenata pronalazi posao tijekom ili kroz godinu dana po završetku studija.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Zagrebačka škola ekonomije i managementa
Ulica Filipa Vukasovića 1
10000 Zagreb

Tel: 01/2354-242; 01/2354-010
Fax: 01/2354-155

E-mail: [email protected]
Web: www.zsem.hr

O ustanovi