Prva privatna gimnazija - s pravom javnosti Varaždin

Prva privatna gimnazija

U nekoliko rečenica želimo vas upoznati s našom školom – Prvom privatnom gimnazijom s pravom javnosti Varaždin.

Škola je poznata žiteljima naše županije punih jedanaest godina, od 1997. kad je Rješenjem Ministarstva prosvjete i športa 29. travnja osnovana i počela s radom po programu opće gimnazije kao prva privatna gimnazija na području sjeverozapadne Hrvatske.

Izgradnjom i održavanjem zgrade u Ulici Frana Supila 22 u Varaždinu, u koju smo uselili 2002. nakon petogodišnjeg podstanarstva, ispunjen je posljednji uvjet kojim je naša škola postala najsuvremenija ustanova gdje se posebna pozornost posvećuje učenicima i profesorima.

Svi učenici Prve privatne gimnazije uključeni su u rad izvannastavnih aktivnosti prema osobnim željama i afinitetima. U školi djeluju dramska, novinarska i sportska družina. Učenici se posebno ponose svojim učeničkim listom «PRGI» koji uređuje novinarska družina. Dramska družina zabavlja učenike i profesore svojim predstavama za koje scenografiju i kostimografiju izrađuje likovna družina. Učenici Gimnazije također redovito sudjeluju na brojnim literarnim natjecanjima na kojima ostvaruju zapažene rezultate (Gjalski, Erato, Jungd-Literatur-Werkstatt Graz itd).

Dakle, svim postojećim oblicima nastave, kao i blok satovima (nastava u tijeku dana izvodi se iz triju predmeta po dva sata – što dovodi do rasterećenja učenika), te izvannastavnim aktivnostima nastoji se provesti suvremeno i sveobuhvatno promišljanje nastave i odgojno- obrazovnog procesa u okviru teorije kurikula, tj. nastava se kao složen, fleksibilan i otvoren proces temelji na suvremenim znanstvenim spoznajama o nastavnim čimbenicima, sadržajima, izvorima i procesima učenja i poučavanja s ciljem dovođenja navedenih uvjeta u optimalno učinkovit odnos u prostoru i vremenu.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Prva privatna gimnazija

Prva privatna gimnazija
Frana Supila 22
42 000 Varaždin

Tel: 042/200-334, 042/200-335
Fax: 042/200-334

E-mail: [email protected]
Web: www.privatna.net

O ustanovi