Klub brzog klizanja Meteor

Klub brzog klizanja Meteor

Brzo klizanje kod nas datira od 1996. godine kad se pojavljuje kao sekcija u klubu za umjetničko klizanje Medo. Na osnivačkoj skupštini 1998. godine postajemo prvi klub za brzo klizanje na kratke staze u Hrvatskoj pod nazivom "KBK METEOR".

U veljači 2001 godine u Grazu-Austia na natjecanju za Svjetski Cup nastupila je naša seniorka Saša Todorović To je u povijesti prvi nastup Hrvatske Brzoklizačice na natjecanju koji se boduje za Svjetski Cup. Saša je pritom osvojila 19 mjesto u generalnom poretku i osvojila 7 svjetskih bodova za Hrvatsku.

Klub trenutno broji 16 članova (juniora i kadeta u ženskoj i muškoj kategoriji), sa kojima rade dvije trenerice Vanja i Saša. Naši klizači i klizačice natjecali su se na brojnim međunarodnim natjecanjima u Italiji, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, natjecali su se na Svjetskom prvenstvu u Montrealu Canada, na Svjetskom juniorskom u Warsaw-Poland.

U posljednje vrijeme prisutni smo na svim međunarodnim natjecanjima u Mađarskoj i Sloveniji. Posjećujemo kampove short track speed skating gdje god su nam dostupni.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Klub brzog klizanja Meteor

Klub brzog klizanja Meteor
Joszefa Anthala bb
10000 Zagreb

Tel: 01 2310 184 <br>098 1933 760

E-mail: [email protected]
Web: www.kbkmeteor.hr

O ustanovi