Dubrovnik International University

Međunarodno sveučilište u Dubrovniku (Dubrovnik International University - DIU) je prvo privatno sveučilište u Hrvatskoj, smješteno unutar starih dubrovačkih zidina. Kroz povijest, Dubrovnik je diljem svijeta bio poznat kao sjedište umjetnosti, diplomacije, međunarodnih odnosa i trgovine te susreta raznih civilizacija i kultura. Bogato naslijeđe, koje je još uvijek vidljivo posvuda u starom gradu, zajedno s dubrovačkom diplomatskom i ekonomskom poviješću, čini ga savršenim mjestom za studij međunarodnih odnosa i međunarodnog poslovanja.

DIU će studentima pružiti obrazovanje koje će ih pripremiti za preuzimanje vodećih pozicija u svijetu sutrašnjice. Naglašavamo individualni pristup učenju, poštujući multikulturalni sastav naših studenata, s ciljem ostvarivanja njihovih punih potencijala i izvrsnost u njihovim akademskim i neakademskim ostvarenjima. Budući da se usredotočujemo na kvalitetu, a ne toliko na kvantitetu, godišnje upisujemo maksimalno 100 studenata na preddiplomske programe (otprilike 30 po programu). Predavanja i seminari održavaju se u malim grupama, što sve studente potiče na aktivno sudjelovanje u raspravama te poboljšava komunikaciju između studenata i profesora.

Naši su programi kompatibilni sa sličnim sveučilišnim programima ostalih međunarodnih sveučilišta, što omogućuje studentima nastavak obrazovanja bilo gdje u svijetu. Nakon završetka studija, studenti stječu 180 ECTS bodova, što im omogućuje nastavak obrazovanja na sličnim diplomskim studijima bilo gdje u Hrvatskoj i Europi. Isto tako, uz ispunjenje nekih dodatnih uvjeta, moguć je i nastavak studija i u SAD-u.

Najveća snaga Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku jesu njegovi vrhunski profesori. Okupili smo skupinu vodećih hrvatskih znanstvenika i profesora koji će redovito predavati na Sveučilištu. Uz njihovu akademsku izvrsnost, većina naših profesora ima i bogato praktično iskustvo na svojim područjima. Oni su bivši veleposlanici, ministri, izvršni direktori, umjetnički ravnatelji, te ostali lideri iz područja ekonomije i politike. Ta kombinacija akademske izvrsnoti i bogatog iskustva osigurava našim programima uravnoteženost teorije i prakse. DIU surađuje i s mnogim međunarodno priznatim profesorima, od kojih će neki redovito predavati, a neki od njih će biti gostujući predavači.

Budući da smo istinsko međunarodno sveučilište, programi koje ćemo izvoditi u suradnji s ostalim sveučilištima u svijetu, omogućit će međunarodnu razmjenu studenata, profesora i ideja. Naše je čvrsto uvjerenje da je ta vrsta multinacionalnog i multikulturalnog obrazovanja neophodna za uspjeh u današnjem globaliziranom svijetu.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Dubrovnik International University

Dubrovnik International University
Sv. Dominika 4
20000 Dubrovnik

Tel: 020/414-111

E-mail: [email protected]
Web: www.diu.hr

O ustanovi