Cognita

Cognita je tvrtka koja se bavi razvojem i implementacijom e-learning rješenja. U sastavu Cognite su specijalisti koji su razvili eLearner - prvi hrvatski LMS (sustav za upravljanje udaljenim učenjem), međunarodno certificiran od strane ADL-a (vodećeg međunarodnog tijela za standardizaciju u području e-learninga) i Veritesta (Microsoftovog testing centra), kao i interaktivne e-learning sadržaje.

Postojeći sustav učenja, koji se isključivo oslanja na učionicu te samoučenje iz literature, uvelike je zastario, prespor, skup i neučinkovit. Ovaj dugotrajan, nefleksibilan i skup sustav učenja, u velikoj mjeri je odgovoran za čuveni "skills gap" tj. raskorak između postojećih i potrebnih znanja i vještina.

Taj fenomen nije, dakako, samo hrvatski, već se zapravo radi o širem svjetskom problemu: danas više nitko nema dovoljno vremena i novca neprestano biti na nekoj vrsti obuke, a s druge strane, ne može si priuštiti luksuz da ga vrijeme pregazi i ne usvoji nova znanja i vještine koje mogu biti od presudnog značenja za osobni poslovni uspjeh, odnosno poslovni uspjeh organizacije u cjelini.

Zbog tog razloga tradicionalni koncept obuke u učionici postupno gubi dominantnu ulogu koju je imao do nedavno. Nova paradigma učenja zove se e-learning, odnosno kombinacija e-learninga i face to face obuke (tzv. hibridni ili blended model) i bazirana je na masovnom širenju te padu cijena Internet usluga kao i golemim vremensko – troškovnim uštedama te mogućnošću gotovo trenutne disperzije novih znanja u praktički prostorno neograničenim uvjetima (decentralizirani sustavi, udaljene destinacije, otoci…).

Znanje dobiveno ovakvim načinom edukacije ekvivalentno je onome u učionici, te ima brojne prednosti u odnosu na nju, kao npr:

   - Nema izostanaka s radnog mjesta
   - Nema neadekvatne edukacije, jer možete odabrati odgovarajući sadržaj za svakog      korisnika
   - Nema nametnutog tempa učenja, jer ga svaki korisnik bira za sebe
   - Troškovi su znatno niži od klasične obuke
   - Menadžment ima potpuni pregled nad svim aktivnostima i rezultatima edukacije
   - Polaznici imaju mogućnost osvježavanja znanja kroz duži period i nakon kompletiranja      seminara

Temeljem svog višegodišnjeg iskustva u prvim primjenama e-learninga u Hrvatskoj, Cognita može ponuditi kompletnu paletu usluga koja obuhvaća slijedeće komponente:

   - Gotovi e-learning sadržaji

  • Vlastiti – tečajevi Windows, Word, Excel, Outlook, Access, PowerPoint, Internet i Project na hrvatskom jeziku
  • SkillSoft – nekoliko tisuća poslovnih i informatičkih tečajeva na engleskom jeziku
  • Auralog – rješenja za učenje stranih jezika (engleski, španjolski, francuski, talijanski, njemački i nizozemski)
  • Books 24x7 – online biblioteka knjiga sa više od 7.500 naslova

   - eLearner LMS, prilagođeno potrebama sustava sa  dodatnim i posebnim prilagodbama
   - Usluge praćenja, mentoriranja i izvještavanja
   - Konzalting i ekspertiza u svakom području primjene e-learninga
   - Project i Change management – potreban u realizaciji korporativnog e-learning rješenja
   - Izrada sadržaja po narudžbi te podrška pri izradi sadržaja

Cognita eLearner eLearner LMS je, između ostalog, kao servis postavljen na portalu edukacija.net koji je zamišljen kao kao središnje mjesto za objavu edukacijskih programa i sadržaja, neovisno o tome da li se radi o klasičnim predavanjima ili treninzima, e-learning programima ili hibridnom modelu. Edukacija.net je edukacijski portal na kojem je moguće kupiti i pohađati seminar, dobiti stručnu pomoć i uputu, komunicirati s ostalim polaznicima i mentorima online škole, dobiti potvrdu o uspješno savladanom seminaru kao i saznati najnovije vijesti iz područja e-learninga. Više informacija na www.edukacija.net.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Cognita

Cognita
Zvonigradska 27
10 000 Zagreb

Tel: 01/6558-440
Fax: 01/6558-400

E-mail: [email protected]
Web: www.cognita.hr

O ustanovi