Centar za strane jezike d.d.

Centar za strane jezike d.d. osnovan je 1952. godine i prva je i najuglednija institucija takve vrste u Hrvatskoj i u ovome dijelu Europe.

Centar je uspješan spoj tradicije, iskustva i modernog pristupa nastavi stranih jezika.

Uspjeh naših polaznika odraz je visoke stručne razine rada u nastavi i vrhunske osposobljenosti predavača - profesora Centra.

  • U nastavi primjenjujemo sva pozitivna svjetska dostignuća u metodici nastave stranih jezika, uz uporabu kvalitetnih nastavnih materijala i suvremenih audio i vizualnih nastavnih pomagala.
  • Nastavni programi Centra izrađeni su na temelju ZAJEDNIČKOG EUROPSKOG REFERENTNOG OKVIRA ZA JEZIKE - dokumenta Vijeća Europe kojim je utvrđeno 6 stupnjeva znanja stranoga jezika.
  • Nastavu izvode zaposlenici Centra - diplomirani profesori Filozofskog fakulteta za strani jezik koji predaju.
  • Radi održavanja visoke profesionalne razine rada u nastavi Centar svake godine izdvaja znatna sredstva za stručno usavršavanje svojih profesora, koji redovito polaze stručne seminare u Hrvatskoj i u zemljama čije jezike predaju.
  • Naš Centar je i ispitni centar za studente stranih jezika svih odsjeka za svjetske jezike Filozofskog fakulteta u Zagrebu - svake akademske godine studenti u Centru stječu stučna znanja i polažu praktični dio ispiat iz koelgija metodike nastave stranih jezika. Mnogi profesori Centra proglašeni su mentorima odsjeka za strane jezike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
  • Tijekom svojega postojanja Centar je izdao više od 80 udžbenika za učenje stranih jezika, koji su dobili izvrsnu ocjenu od Ministarstva obrazovanje RH, a čiji su autori profesori Centra.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Centar za strane jezike d.d.

Centar za strane jezike d.d.
Vodnikova 12
10000 Zagreb

Tel: 01/4877-800, 01/4877-801
Fax: 01/4877-807

E-mail: [email protected]
Web: www.vodnikova.hr

O ustanovi