Cantus d.o.o.

Cantus je pjesma. Istodobno, riječ cantus odazivlje se ideji o lijepom, o sadržajnom, ona na pjesništvu i glazbi sukladan način izgovara smisao poezije, smisao glazbe. U samome srcu glazbe pjesma je izazov njezinu stvaraocu, ali i posljedica njegova autorskog napora. Ona je, dakle, početak i kraj svakog skladatelja.

Nema stoga boljeg imena za sve stvari glazbe. A upravo se stvarima glazbe bavi Cantus d.o.o. čiji je glavni zadatak i svrha uspješno predstavljanje i promicanje hrvatske glazbene kulture u zemlji i svijetu, a osnovna djelatnost organizacija kulturnih, ponajprije glazbenih priredbi i izdavaštvo na području glazbe.

Hrvatsko društvo skladatelja osnovalo je Cantus u veljači 2000. godine s upravo takvim ciljevima.

Kroz protekle godine Cantus je razgranao djelatnost pokrivajući područja i poslove oko glazbe s kojima se donedavna nitko nije bavio ili se to činilo sporadično i nesustavno. U tu je djelatnost danas osim skladatelja umrežen velik broj suradnika različita profila, uspostavljena je suradnja sa svim umjetničkim ustanovama i komplementarnim tvrtkama u Hrvatskoj te s nekoliko i u inozemstvu, povećava se nakladnička djelatnost, osobito na području nosača zvuka, a radni planovi uz nove ideje dokazuju i opravdanost širenja izdavačke djelatnosti i na druga područja.

Usto, krupni i kontinuirani projekti kuće Cantus su Ansambl Cantus i glasilo Hrvatskoga društva skladatelja, koje se od godine 1993. također zove Cantus. Poslovi za oba ova projekta obavljaju se pod okriljem Cantusa d.o.o. i njegov su trajni zadatak.


Djelatnosti Cantusa d.o.o. obuhvaćaju: 

  • promocija Hrvatske glazbe i glazbenika na domaćem i inozemnom tržištu
  • izdavačka djelatnost iz područja glazbe (CD, DVD, notna izdanja, knjige, katalozi, brošure, itd.)
  • posredovanje na domaćem i inozemnom glazbenom tržištu
  • organiziranje glazbenih, scenskih i glazbeno-scenskih priredbi
  • organiziranje sajmova, izložbi, konferencija, savjetovanja

Pošalji upit

Kontakt podaci

Cantus d.o.o.

Cantus d.o.o.
Baruna Trenka 5
10000 Zagreb

Tel: 01/4825-360; 01/4922-362
Fax: 01/4825-361

E-mail: [email protected]
Web: www.cantus.hr

O ustanovi