Blue planet - Ronilački centar

Nalazi se uz samu obalu prekrasnog hotela "DUBROVNIK PALACE"
Hotel se nalazi u Hrvatskoj, u renesansnom gradu Dubrovniku na poluotoku Lapad.
RC je specifičan po tome što mu se sve nalazi 'na dohvat ruke' pa tako nema nepotrebnog gubljenja vremena od vašeg godišnjeg odmora.

Kako?
Saznat ćete u daljnjem tekstu.
Ronilači centar, kompresornica i voda gdje se pere i suši oprema, nalaze se 5 - 6 metara od pontona gdje pristajemo sa brodom tako da nam je sve na 'dohvat ruke'.

Ne da ste oslobođeni gubljenja vremena oko nošenja i pranje opreme jer je sve na 'dohvat ruke' nego ste oslobođeni i nepotrebnih dugih vožnji brodom do ronilačkih pozicija.
Većina ronilačkih pozicija se nalazi toliko blizu da nam je potrebno lagane vožnje 10, 15 ili 20 min. U te pozicije spada olupina Taranto iz 2. svj. rata duga 60 m, nekoliko reefova i podvodnih špilja.

Tri ronilačke pozicije se nalaze odmah ispod centra, od kojih jedna ima špilju na 17 m dubine sa koje se može zaroniti i do 40 m dubine.

Druge dvije pozicije su fantastične za discovery scuba zaron i obuku ronilaca zbog male dubine, do 10-12 m, i jer je dno kamenito, pjeskovito i obraslo posejdonijom tako da se tu uvijek zadržavaju svakorazne ribe.

Iznad ronilačkog centra se nalazi jedan veliki bazen, idealan za probna ronjenja i obuku ronilaca, uz kojeg je i jacuzzi, dječji bazen, odličan koktel-bar i restoran sa pogledom na more.

Ispred ronilačkog centra se nalazi terasa sa stolovima gdje vas ujutro uvijek čeka besplatna kava ili čaj, ugodno upoznavanje sa ostalim gostima i osobljem, te naravno sa planom ronjenja.

RC raspolaže sa

  • 15 kompleta ronilačke opreme veličine od S-XXL
  • 30 čeličnih ronilačkih boca (10 L, 12 L i 15 L)
  • 2x kompresor marke BAUER

Ronilačku opremu možete unajmiti od RC-a, a isto tako možete ostaviti svoju opremu ispred centra, koja će na večer biti unesena i zaključana.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Blue planet

Blue planet
Masarykov put 20
20 000 Dubrovnik

Tel: 091/899-0973, 098/991-362

E-mail: [email protected]
Web: www.blueplanet-diving.com

O ustanovi