Kontakt podaci
M.E.D. Marketing d.o.o.
D. Ščitara 4a
51000 Rijeka
Mob: 091/2521-308
E-mail: [email protected]
Web: www.med-marketing.hr
O ustanovi
Uspješan F&B manadžer
Trajanje: | 4 dana |
---|---|
Mjesto održavanja: | Zagreb |
Iskoristite priliku, uštedite 70% i omogućite svojim djelatnicima nadogradnju postojećih znanja te napredovanje u karijeri.
Edukacija će se održati od 30.01. – 02.02.2012 g. u Zagrebu.
Uvod:
- bitne činjenice kojih svaki vlasnik/direktor/voditelj mora biti svjestan
- istraživanje tržišta
- studija provedivosti
- opis posla F&B menadžera
Kadrovi/trening trenera:
- upravljanje ljudskim potencijalima
- stvaranje pozitivne radne atmosfere
Budi voditelj-trener:
- timski rad i suradnja
- orijentacija servisu i rezultatima
- kako se nositi sa promjenama
Izrada i kreiranje treninga:
- osnovni standardi
- dolazak na posao
- uniforme, pravilnik
- restoransko i barsko usluživanje
- usluživanje u sobi (room service)
- standardi hrane i pića, soba, recepcije
- provedba standardnih pravila i izuzeci
- eventi, grupe, posebna događanja
- nezadovoljni gost
- 'speak first, speak last'
- preuzimanje odgovornosti
- orijentacija za nove uposlenike
- koristi imena
- ugostiteljska zona
- moto – pravilo legendarnog servisa
- test uslužnosti
- cilj treninga
- riješavanje problema, psihologija i sociologija treninga
- stvaranje tima, motiviranje i vođenje
- delegiranje zadataka, provjera
Primjeri:
- crna knjiga
- vođenje zabilješki i podsjetnika
- rasporedi i check liste
- komuniciranje
Marketing
- osnove marketinga hotela i restorana
- reklamiranje hotela i restorana
- javne promocije i odnos sa javnosti (public relation)
- dodatni izvori zarade
- internet, web stranica
- SEO marketing, kontekstualno oglašavanje, CRM
- formulari:
- predložak akcijskog kupona za sniženja i promocije (discount voucher templates)
- marketinško promoviranje
- predložak e-novosti (e-newsletter template)
- formular praćenja promocijskih akcija
- primjer oglasnog letka (flyer)
- omot za prezentaciju računa
- marketinški plan
- plan održavanja većih prijema i domjenaka (function sheet)
Poslovno i financijsko planiranje:
- misija
- poslovni plan (pdca)
- projekti, rizici, financije
- razumijevanje poslovnog plana, lokacija, prostor
- formulari:
- poslovni plan
- budžet
- praćenje protoka novca
- budžet plaća i primanja
- praćenje prometa i troškova
- plan aktivnosti
- plan kupnje i naručivanja
Briga o kupcima:
- rješavanje prigovora i zahtjeva gostiju
- formulari:
- vip program nagrađivanja gostiju
- rezervacije restorana
- praćenje komentara gostiju
- pregled ankete zadovoljstva gostiju
- politika rezerviranja i otkazivanja rezervacija
Kontrola troškova:
- plan za slučaj krađe, požara i druge nepogode
- smanjivanje krađa i gubitaka od strane radnika i dobavljača
- inventure
- formulari:
- kontrola troškova pića
- lista trebovanja, potreba
- formular naručivanja
- skladišne liste (spreadsheet)
Vođenje jelovnika:
- planiranje jelovnika
- elementi reklamiranja jelovnika
- nabava
- HSCCP osnove
- poslovanje bara
- postavljanje osnova
- stvaranje profitabilnog bara
- profesionalni menadžment pića
- barsko osoblje
- formulari:
- izrađivanje normativa i cjenika pića
- prikladni svečani jelovnici
- primjeri hotelskih i restoranskih jelovnika
- izrađivanje normativa i cjenika pića
- postavljanje osnova
Marinko Tvrtković, autor edukacije, član UPS-a
Davor Krmpotić, autor edukacije , član UPS-a
Stephan Macci, chef
Certifikat: Nakon odslušanog tečaja, polaznici dobivaju certifikat o uspješno svladanom tečaju te skriptu obrađenog područja i cd-om sa više od 100 tamplatea i tablica.
Trajanje tečaja: 4 dana (u slučaju potrebe tečaj se produžava, bez dodatnih troškova).