Kontakt podaci

M.E.D. Marketing d.o.o.

M.E.D. Marketing d.o.o.
D. Ščitara 4a
51000 Rijeka

Mob: 091/2521-308

E-mail: [email protected]
Web: www.med-marketing.hr

O ustanovi

Uspješan F&B manadžer

Trajanje:

4 dana

Mjesto održavanja:

Zagreb

Iskoristite priliku, uštedite 70% i omogućite svojim djelatnicima nadogradnju postojećih znanja te napredovanje u karijeri.

Edukacija će se održati od 30.01. – 02.02.2012 g. u Zagrebu.

Uvod:

  • bitne činjenice kojih svaki vlasnik/direktor/voditelj mora biti svjestan
  • istraživanje tržišta
  • studija provedivosti
  • opis posla F&B menadžera

Kadrovi/trening trenera:

  • upravljanje ljudskim potencijalima
  • stvaranje pozitivne radne atmosfere

Budi voditelj-trener:

  • timski rad i suradnja
  • orijentacija servisu i rezultatima
  • kako se nositi sa promjenama

Izrada i kreiranje treninga:

  • osnovni standardi
  • dolazak na posao
  • uniforme, pravilnik
  • restoransko i barsko usluživanje
  • usluživanje u sobi (room service)
  • standardi hrane i pića, soba, recepcije
  • provedba standardnih pravila i izuzeci
  • eventi, grupe, posebna događanja
  • nezadovoljni gost
  • 'speak first, speak last'
  • preuzimanje odgovornosti
  • orijentacija za nove uposlenike
  • koristi imena
  • ugostiteljska zona
  • moto – pravilo legendarnog servisa
  • test uslužnosti
  • cilj treninga
  • riješavanje problema, psihologija i sociologija treninga
  • stvaranje tima, motiviranje i vođenje
  • delegiranje zadataka, provjera

Primjeri:

  • crna knjiga
  • vođenje zabilješki i podsjetnika
  • rasporedi i check liste
  • komuniciranje

Marketing

  • osnove marketinga hotela i restorana
  • reklamiranje hotela i restorana
  • javne promocije i odnos sa javnosti (public relation)
  • dodatni izvori zarade
  • internet, web stranica
  • SEO marketing, kontekstualno oglašavanje, CRM
  • formulari:
    • predložak akcijskog kupona za sniženja i promocije (discount voucher templates)
    • marketinško promoviranje
    • predložak e-novosti (e-newsletter template)
    • formular praćenja promocijskih akcija
    • primjer oglasnog letka (flyer)
    • omot za prezentaciju računa
    • marketinški plan
    • plan održavanja većih prijema i domjenaka (function sheet)

Poslovno i financijsko planiranje:

  • misija
  • poslovni plan (pdca)
  • projekti, rizici, financije
  • razumijevanje poslovnog plana, lokacija, prostor
  • formulari:
    • poslovni plan
    • budžet
    • praćenje protoka novca
    • budžet plaća i primanja
    • praćenje prometa i troškova
    • plan aktivnosti
    • plan kupnje i naručivanja

Briga o kupcima:

  • rješavanje prigovora i zahtjeva gostiju
  • formulari:
    • vip program nagrađivanja gostiju
    • rezervacije restorana
    • praćenje komentara gostiju
    • pregled ankete zadovoljstva gostiju
    • politika rezerviranja i otkazivanja rezervacija

Kontrola troškova:

  • plan za slučaj krađe, požara i druge nepogode
  • smanjivanje krađa i gubitaka od strane radnika i dobavljača
  • inventure
  • formulari:
    • kontrola troškova pića
    • lista trebovanja, potreba
    • formular naručivanja
    • skladišne liste (spreadsheet)

Vođenje jelovnika:

  • planiranje jelovnika
  • elementi reklamiranja jelovnika
  • nabava
  • HSCCP osnove
  • poslovanje bara
    • postavljanje osnova
    • stvaranje profitabilnog bara
    • profesionalni menadžment pića
    • barsko osoblje
    • formulari:
      • izrađivanje normativa i cjenika pića
      • prikladni svečani jelovnici
      • primjeri hotelskih i restoranskih jelovnika
Voditelji tečaja:
Marinko Tvrtković, autor edukacije, član UPS-a
Davor Krmpotić, autor edukacije , član UPS-a
Stephan Macci, chef

Certifikat: Nakon odslušanog tečaja, polaznici dobivaju certifikat o uspješno svladanom tečaju te skriptu obrađenog područja i cd-om sa više od 100 tamplatea i tablica.

Trajanje tečaja:
4 dana (u slučaju potrebe tečaj se produžava, bez dodatnih troškova).

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...