Kontakt podaci

Poslovna učinkovitost d.o.o.

Poslovna učinkovitost d.o.o.
Pete Poljanice 11
10000 Zagreb

Tel: 01 2304 571
Fax: 01 2922 915

E-mail: [email protected]
Web: www.poslovnaucinkovitost.eu

O ustanovi

Profesionalni izvještaji i prezentacije prema HICHERT®IBCS standardima

Trajanje:

18. rujan 2015., mjesto održavanja: Mostar, Bosna i Hercegovina

IBCS su međunarodni standardi temeljni na HICHERT®SUCCESS pravilima za profesionalnu izradu poslovnih izvještaja i prezentacija.

HichertStandardi obuhvaćaju praktične preporuke za prikladno dizajniranje koncepta, vizualnog izgleda i semantičkog značenja grafikona i tablica.
Izrada i korištenje profesionalno izrađenih poslovnih izvještaja i prezentacija jedan je od temeljnih preduvjeta za uspješno upravljanje poslovanjem poduzeća.
Na ovoj edukaciji, na primjerima grafikona i tablica iz poslovne prakse, daju se praktične preporuke za uspješno dizajniranje i strukturiranje poruka koje se žele prenijeti te profesionalno vizualno prikazivanje poruka unutar poslovnih izvještaja i prezentacija, korištenjem prikladnih grafikona i tablica.     

CILJEVI:
Glavni cilj edukacije je prezentirati jedinstvena pravila za izradu poslovnih izvještaja i prezentacija kako bi se omogućilo profesionalno izvještavanje i izvrsna poslovna komunikacija, te tako pridonijelo unapređenju upravljanja poslovanjem poduzeća.

METODE RADA:
Polaznici će navedene sadržaje i vještine usvojiti kroz teorijsko predavanje, praktične vježbe, diskusiju, individualni i grupni rad s ostalim polaznicima i trenerom.

KOME JE NAMIJENJENA:
Edukacija je namijenjena menadžerima i stručnjacima koji su uključeni u izradu i korištenje menadžerskih izvještaja i prezentacija.

SADRŽAJ I RASPORED RADIONICE:
08:30 - 09:00 Registracija i preuzimanje materijala
09:00 - 10:30 Osnove izrade menadžerskih izvještaja i prezentacija
•    Tekstualni, grafički i brojčani prikaz
•    Odgovornost za izradu i korištenje menadžerskih izvještaja i prezentacija
•    Mogući načini izvještavanja
•    Krajnja svrha praćenja i analiziranja poslovanja
•    Najčešće korištene vrste grafičkih prikaza

SAY: Isporučite poruke
•     Prvo izrecite poruku, a potom ju objasnite
•     Istaknite svoje poruke u dijagramima, tablicama i grafikonima
•     Povežite objašnjenja sa sadržajem tablice

10:30 - 10:45 Stanka za kavu

10:45 - 12:15 UNIFY: Standardizirajte sadržaj
•     Unificirajte objekte: dijagrame (vrijeme, struktura i posebnosti)
•     Unificirajte standardne dimenzije: kategorije (ostvarenje, plan...)
•     Unificirajte analize: usporedbe i odstupanja
•     Unificirajte elemente dijagrama, tablica i tekstualnih prikaza

CONDENSE: Sažmite informacije
•     Prikažite male višestruke dijagrame
•     Prikažite vizualne elemente integrirane unutar tablica
•     Pokažite više od dvije dimenzije
•     Pokažite uzroke (i koristite skaliranje)

12:15 - 13:15 Stanka za ručak

13:15 - 14:45 CHECK: Osigurajte kvalitetu
•    Koristite ispravne, potpune, aktualne i relevantne podatke
•    Zamijenite strukturne dijagrame koji dovode do nerazumijevanja
•    Koristite stupičaste dijagrame umjesto tortnih i prstenastih
•    Koristite odgovarajuću vizualizaciju, ne režite osi

EXPRESS: Izvještavajte korištenjem prikladnih vizualnih objekata
•    Odaberite prikladnu vrstu vizualnog prikaza
•    Zamijenite neprikladnu vizualizaciju
•    Koristite usporedbe
•    Objasnite uzorke nastanka događaja odnosno odstupanja

14:45 - 15:00 Stanka za kavu

15:00 - 16:30 SIMPLIFY: Izbjegnite komplikacije
•    Izbjegnite vizualizaciju koja nema značenje
•    Izbjegnite okvire, sjene, linije, oznake, boje i vrijednosti bez značenja
•    Izbjegnite dekoracije i usredotočite se na informacije
       
STRUCTURE: Grupirajte sadržaj
•    Upotrijebite istovrsne konstatacije i imenovanja
•    Izradite logične strukture
•    Definirajte jedinstvene dimenzije izvještaja

Korisni elektronički predlošci izvještaja prema IBCS-u
IT alati za izradu izvještaja prema IBCS-u
Primjeri primjene IBCS-a na praktičnim primjerima poslovnog i menadžerskog izvještavanja
Top 10  preporuka za izradu izvještaja prema IBCS-u

Sve ostale informacije saznajte na linku.

Pošalji upitPrijavi netočan sadržaj...