Arhiva vijesti

Traži

Šest ideja kako pametni telefon koristiti za STEM

Pametni je telefon djeci i mladima veći dio dana u rukama ili nadohvat njih. Svjesni te činjenice, ali i vrste sadržaja koje mladi konzumiraju putem mobitela, hrvatski STEM ambasadori njihovim roditeljima savjetuju da potraže aplikacije pomoću kojih djeca i mladi na zanimljiv način mogu proširiti svoje znanje iz STEM područja.

Ponedjeljak, 27.02.2023.detaljnije

Dječji vrtići sve posvećeniji ranoj poduci djece matematičkim vještinama

U dječjim se vrtićima sve veća pozornost pridaje ranoj poduci djece matematici. Neuroznanstvenici ističu da je predškolska dob kod djece ključno razdoblje za razvoj kognitivnih vještina, a Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje matematičku kompetenciju svrstava među osam ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Srijeda, 22.02.2023.detaljnije

Dječji vrtić Čigra postao dio Grupacije Klett

Preuzimanjem Dječjeg vrtića Čigra Grupacija Klett želi pridonijeti razvoju predškolskog obrazovanja u Hrvatskoj. Vrtići Grupacije poštuju individualni pristup svakom djetetu te potiču njegov razvoj korištenjem suvremenih obrazovnih sadržaja i digitalnih alata.

Srijeda, 08.02.2023.detaljnije

Besplatna radionica za studente: Priprema za zapošljavanje - metode i tehnike aktivnog traženja posla

Pozivamo vas na radionicu Priprema za zapošljavanje – metode i tehnike aktivnog traženja posla, koja će se, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, održati na Filozofskome fakultetu u Rijeci u četvrtak 26. siječnja 2023. od 13:00 do 14:00 sati u prostoriji F - 230 na 2. katu.

Srijeda, 25.01.2023.detaljnije

EGEA Euromed Regional Congress 2023: Managing Tourism & Heritage

Projekt EGEA-e Zagreb koji će se održati na Murteru od 9. do 13. svibnja 2023. godine. Kongres je prvenstveno namijenjen studentima geografije iz Hrvatske i ostalih zemalja Europe koji će kroz pet dana održavanja kongresa učiti, istraživati i raspravljati o upravljanju turizmom i baštinom kako bi se što bolje mogli vrednovati u budućnosti.

Ponedjeljak, 23.01.2023.detaljnije